Educació a l’aire lliure

Qui va pensar que les nenes i nens han de conèixer el món asseguts en una cadira i han d’observar el món a través de llibres?

Aprenen teories, estudien mètodes, fan exercicis i aproven exàmens però…

Què estan aprenent realment del món?

Veuen realment la bellesa del seu entorn?

Tenen cura del medi natural que els envolta?

Entenen la societat de la qual formen part?

Necessitem que els nens i nenes tornin a trepitjar la terra. La autèntica terra. I que durant unes hores deixin de ser “nens d’asfalt” (com ja ho som els adults). Necessitem noves generacions que ens ajudin a entendre la importància de tenir respecte cap al medi que ens envolta i que tornin a estar en contacte amb allò que és real.

La natura ens ofereix totes les possibilitats per dur a terme una veritable educació holística. Els espais oberts ajuden a l’infant a comprendre la sensació d’autonomia, de llibertat i de responsabilitat que és necessària per créixer sa (en cos i ment).

Els escenaris canviants de la naturalesa ens conviden a ensenyar cada dia quelcom diferent. El cicle de l’aigua, l’alimentació dels éssers vius, el funcionament de les lleis naturals o aspectes tan importants com la vida i la mort.

Està bé que els nens i nenes disposin d’un lloc on seure’s a una butaca còmoda, agafar un llibre i aprendre llegint … Però aquesta no pot ser l’única via d’aprenentatge. Si no, estaran deixant de banda la lliçó més important de totes:

Qui sóc i què sóc capaç de fer.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: