Escoltar la natura amb la canalla

Escoltar és fonamental per un bon desenvolupament intel·lectual i emocional. En un món cada vegada més virtual, sentir els sons naturals que ens envolten (i els que nosaltres mateixes produïm) és cada vegada més important, perquè es deixa de banda sovint entre tantes notificacions i tons de trucada. Per aquest “aplica-ho” et proposem que, primer de tot, desconnecteu els telèfons mòbils, llavors us prepareu per caminar pel bosc i per escoltar.

Escolliu un lloc natural més o menys apartat (recordeu que no té per què ser un bosc, pot ser una platja, un parc o qualsevol espai natural). Seleccioneu un racó on pugueu seure i que us pugueu relaxar, tanqueu els ulls i escolteu la vostra respiració. Ho sentiu? És la natura entrant i sortint del vostre nas. Ara que us heu escoltat la respiració i esteu molt relaxats, sentiu el vostre cor? Els batecs ens recorden que el ritme és part de la natura. Què més sentiu? Compartiu el que esteu escoltant amb les vostres mares, pares i acompanyants.

Ara que hem escoltat la natura no oblidem fer-ho sovint, els beneficis de la meditació són força coneguts, però a més les nenes i nens aprenen a deixar parlar el seu entorn, als altres i a si mateixos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: